Veel animo voor activiteiten in Paashuis

NIJKERK Van het Paashuis als ontmoetingsplek in de wijk Paasbos wordt druk gebruik gemaakt. Dat maakt, zo zegt vrijwilligerscoördinator Els Blankesteijn dat er diverse activiteiten op het programma staan. Missie van het Paashuis is mensen met verschillende achtergronden met elkaar te verbinden. Veel animo is er, volgens Blankesteijn, al voor het klaverjassen en het wekelijkse spreekuur van de wijkagent.

De klaverjasgroep komt iedere dinsdag vanaf 13 uur bijeen. Iedereen kan meedoen. Iedere tweede donderdag van de maand wordt er door een aantal buurtbewoners met verschillende roots een maaltijd gekookt. Voor twee euro kan kennis worden gemaakt met gerechten uit verschillende culturen. Er is ruimte voor maximaal twintig bezoekers uit de wijken Paasbos en Strijland.

De woensdagen 14 en 28 november en 19 december kunnen er kaarten worden gemaakt onder deskundige begeleiding. Deelname is gratis, materialen kunnen voor een klein bedrag worden aangeschaft. Vanaf januari gaat deze activiteit eenmaal in de twee weken verder.

Voor de kinderen uit Paasbos en Strijland in de leeftijd vanaf acht jaar is er woensdag 12 december een high tea. Voor 1,50 kunnen ze zelf hun high tea maken en opeten. Opgave vooraf is verplicht. Iedere donderdag vanaf 8 november wordt er tussen 10 en 12 uur gehaakt. Voor mensen die geen spullen hebben zijn deze aanwezig in het Paashuis.

Ouderen uit Strijland en Paasbos kunnen 5 december van 11.30 tot 14.30 uur aanschuiven voor een lunch. Zwarte Piet maakt daarbij zeker zijn opwachting. De wijkagent is vaak aanwezig in het Paashuis. Ook kunnen er vragen voor hem worden achtergelaten in een afgesloten bus. In het Paashuis staan de tijden aangegeven wanneer de wijkagent wordt verwacht.

Opgeven voor activiteiten kan tijdens de openingsuren van het Paashuis. Reguliere openingsuren zijn maandag-, dinsdag- en donderdagochtend van 10 tot 12 uur en vrijdagmiddag van 14 tot 17 uur. Dan kan men zich ook aanmelden wanneer men zelf een leuk idee heeft voor een activiteit.

 

Bron: Stad Nijkerk

2 thoughts on “Veel animo voor activiteiten in Paashuis

  1. Netty Doornekamp Beantwoorden

    Ik zie dat er op de woensdagmorgen leuke activiteiten zijn, kan ik mij hiervoor opgeven.

    • Erik Vreekamp Beantwoorden

      Dag Netty. Je kunt binnenlopen als er een activiteit is. Van harte welkom! Alleen voor de maaltijden moet je je opgeven, dat kan ook in het Paashuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *